Broodkruimel

Met deze vijf tips maak je succesvolle advertenties

Een sterke advertentie vraagt denkwerk vooraf. Weet wat je doelgroep wil en speel er op in. Probeer uniek te zijn en zet aan tot actie!

Advertenties die blijven hangen bij je doelgroep, dat is waar je uiteindelijk naartoe wil. Met deze vijf essentiële tips maak je de meest succesvolle advertenties, zelfs met een beperkt budget.

1. Ken je doelgroep

Leer je doelgroep kennen en spreek hen aan in hun eigen specifieke taaljargon. Zo komt je advertentie meer waarheidsgetrouw over. Overtuig je doelgroep ervan dat wat jij aanbiedt, precies datgene is dat zij nodig hebben.

2. Fixeer je op éénzelfde beeld

Gebruik overal hetzelfde herkenbare beeld als rode draad doorheen je advertenties. Verschillende beelden worden al snel te druk. Laat jouw advertentie opvallen tussen alle andere concurrerende advertenties met een helder, luchtig design en simpele elementen.

3. Zorg voor een AHA-moment

Het leukste aan een advertentie is de mogelijkheid om de gedachten van de lezers binnen te dringen en dus te beïnvloeden. Geef je klanten nieuwe inzichten of een unieke kijk op iets aan de hand van je advertentie. Je zal in no time de aandacht van je klanten hebben en zo ook een hoger response-percentage.

4. Presenteer een krachtig voordeel

Wil je lezers meteen overtuigen? Gebruik dan je titel om een sterk voordeel aan te bieden. Achterhaal wat je klanten graag willen. Maak je belofte in je titel en verklaar in je hoofdtekst hoe ze dit voordeel kunnen bekomen.

5. Vergeet de call to action niet

Elke goede advertentie roept op tot actie. Als je in de titel je voordeel goed uitspeelt, zal de lezer zich hierop gaan focussen. Sluit af met een call to action die de lezer op weg zet naar de volgende stap. Of dit nu het aanzetten is tot een aankoop of het bezoeken van je website.

Om samen te vatten: de beste advertenties wekken interesse op bij de juiste doelgroep, worden onthouden en behalen resultaat.

Bron: www.entrepreneur.com                

8/6/2016

Terug naar het overzicht