Broodkruimel

Vijf communicatietips voor 2016

De kerstbomen staan al in de woonkamers, cadeautjes worden druk gekocht en kinderen schrijven hun nieuwjaarsbrieven. Kortom: 2016 staat voor de deur. Tijd om even vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen. De vijf communicatietips voor 2016 op een rijtje.

1. Zet nog meer in op digitale klanteninteractie

Digitaal contact (e-mail, chat, social media …) met je klanten is al langer belangrijk en in 2016 zal dit alleen maar toenemen. Het contact via telefoon en face-to-face zal stilaan overgenomen worden door digitaal contact. Zo zijn bij mensen onder de 40 jaar webchat en social media nu al de meest gebruikte kanalen.

2. Ken je klant

Hoe maak je nu die goede mix tussen die verschillende communicatiekanalen? En hoe maak je het je klant zo gemakkelijk mogelijk? Dat kan alleen maar door interactie met je klant. Zo kom je te weten wat hij wil, waarom hij voor jou kiest en wat hij verwacht. En dat zorgt voor blije klanten.

3. Werk aan je content strategie

Geef je klant de informatie die hij nodig heeft op het moment dat hij die nodig heeft. Maar hoe bepaal je welke informatie voor hem belangrijk is en wanneer hij hier behoefte aan heeft? Ook hier geldt: ken je doelgroep. Luister naar je klanten en kom zo te weten waar ze nood aan hebben. Verleg dan de focus van wat jij graag wil maken, naar datgene waar de klant behoefte aan heeft.

4. Gebruik beschikbare data

Data verzamelen helpt je om het aankoopgedrag van je klanten in kaart te brengen. In 2016 zal je deze data gebruiken om digitaal contact met je klanten verder te ontwikkelen. Bij voorkeur meet je alles ‘realtime’, zo kan je meteen handelen en je klant op de best mogelijke manier verder helpen.

5. Zet je klant centraal

Dit wordt in 2016 nog belangrijker dan het was in 2015. Uit onderzoek blijkt dat 57% van de bedrijven aangeeft een verband te zien tussen klanttevredenheid en de omzet. Een goede reden dus om je klant altijd centraal te plaatsen. Luister in 2016 nog beter naar je klant en ga het gesprek aan.

Bron: www.frankwatching.com

16/12/2015

Terug naar het overzicht